Skip to main content

Even voorstellen…

Mijn naam is Michiel Sonnevijlle (geboren in 1984). Ik ben saxofonist en beeldend kunstenaar. Op mijn onderarm draag ik mijn motto ‘creation is my salvation’. Van jongsafaan ging ik op zoek naar vormen, kleuren, klanken door te experimenteren met klei, hout, potlood. Vanaf mijn tiende speel ik saxofoon. Na het afronden van mijn studie geïmproviseerde muziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg heb ik met veel bands en dj’s gespeeld, met improvisatie als drijfveer.
Van 2013-2023 was ik frontman bij de rauwe en energieke jazz/funkformatie Power to the Pipo. In die jaren zijn we uitgegroeid tot een graag geziene band in het festival- en clubcircuit, met inmiddels zo’n 40 liveoptredens per jaar. We hebben twee albums uitbracht: Leipe shit (2017) en Spetters (2021).
Als saxofonist houd ik van experimenteren met klanken. Hiervoor gebruik ik verschillende effectpedalen en loopstations waar ik het geluid van mijn saxofoon doorheen stuur. Dit geeft mij totale vrijheid met als resultaat elke keer weer een nieuwe wereld van klanken.
In 2016 begon ik met schilderen in een atelier in ’s-Hertogenbosch. Het bleek een perfecte manier om de toen heersende chaos in mijn hoofd te verwerken en een lang gekoesterde creatieve vrijheid terug te vinden.
In mijn werk geef ik een reflectie op de wereld om me heen. Thema’s als vrijheid, geluk, angst en dood komen voor in mijn werk. Ik geloof in de waarde van kunst als voeding voor de ziel en zet mij in voor het beschikbaar maken van kunst met een hoge voedingswaarde.